Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, avmakade,  chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450 kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Dasher och Blitzen

Dasher och Blitzen söker sitt föralltidhem tillsammans!

Dasher är en tonåring som troligen fyller ett i sommar och är ett spralligt busfrö som gärna både leker och gosar. Blitzen vet vi inte ålder på men han är minst fem men kan vara bra mycket äldre. Blitzen gosar gärna när han lärt känna personen, men så fort han blir osäker i en situation så fräser han. Därför vill vi inte att deras nya hem har några barn, och att du som adopterar dem är kattvana och kan läsa av hans läge, det är inte så att han går till anfall utan han bara varnar när han tycker det blir läskigt. Men när han lärt sig att du inte är så läskig är han en riktig going som hemskt gärna ligger i knät, och han älskar att ansiktsgosa.

De tycker mycket om varandra och därför vill vi adoptera ut dem tillsammans. De är troligen släkt. De hade kattsnuva när de kom in, men är nu friska. Att adoptera katt från oss kostar 1450kr per katt och de är kastrerade, avmaskade vaccinerade och chippade och har fått andra nödvändiga behandlingar. Film med killarna finns i kommentarerna. Är du intresserad av att ge dem ett hem, skicka pm. på Facebook!

Soja

Vackra Soja behöver ett nytt hem.

Pga av ägarens ändrade livssituation, så måste Soja få ett nytt kärleksfullt hem. Vi brukar inte ta på oss omplaceringar men i det här fallet gör vi ett undantag.

Soja är en jättefin katt på 5 år, lite försiktig men pigg och nyfiken, och när hon lärt känna sina människor så är hon gosig och lekfull.

Hon är van vid att vara med en kattkompis, men vi tror att det bästa för henne är att vara ensamkatt, alt. att hon får en yngre vän, då hon är lite undergiven.

Hon har också dåliga erfarenheter av barn, så vi vill inte placera henne i en småbarnsfamilj.

Hon tycker om att gå promenader i villaområdet hon bor i nu och det vore toppen om hon får fortsatt möjlighet att komma ut ibland!

Som så många andra katter, har Soja tyvärr tandsjukdomen Forl/TR. Hennes tänder blir nu helt fixade innan hon flyttar, men en ny ägare måste kontrollera dem varje år (vilket görs automatiskt vid den årliga vaccinationen) och vara beredd på att åtgärder kan behövas.

Soja är kastrerad, vaccinerad, avmaskad och försäkrad.

Vill du bli hennes nya trygghet och kärlek? Kontakta oss på pm på Facebook!

Madonna

Madonna vill hitta sitt egna hem, sin egen familj

Hon bor gärna med större och snälla barn och hund eller katt, viktigast är att hon får gå ut och känna gräset mellan tårna.

Madonna var i dåligt skick då hon, tillsammans med fyra andra katter, fångades in och togs i vår vård. Nu mår denna sötnos jättebra och är nyfiken på livet! Mys, lek med snöre och mat står högst upp på hennes lista!

Som alla våra katter är Madonna kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Är du intresserad av Madonna, skicka pm till oss på Facebook!