Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Rollo

Den här goe killen, Rollo Lothbrok, söker nu sitt egna hem. Vi vet inte så mycket om Rollos första 7 år mer än att hans senaste hem inte var så bra och när vi tog in honom var han mycket stressad och fräste åt nästan alla. Men efter att fått bra mat och lugn och ro blev han snabbt en gosekatt. Tyvärr har det visat sig att Rollo har en kronisk sjukdom som kallas IBD (Inflammatory bowel disease). Han har alltså en kronisk inflammation i magsäcken som yttrar sig i kräkningar. Det betyder att han måste gå på specialmat man köper hos veterinären och just nu äter han kortison som vi jobbar på att trappa ner. Rollo behöver en matte eller husse som kan hantera detta och vi kommer börja med jour tills både Rollo och den nya ägaren känner sig redo. ❤️
Vill du satsa på en katt som behöver lite extra hjälp i livet kommer du bli belönad med gos och kel av Rollo, som även gillar att leka och ta glädjeskutt när han känner sig extra sprallig. Han kan passa med liten katttjej men viktigt att han bara får sin mat. Hundar och mindre barn tycker han inte om. Vid intresse, hör av dig på pm på Facebook eller varmatassar@gmail.com så kan vi berätta mer om Rollos sjukdom. 


Lillian

Lillan är en liten tjej på under året som är full av liv, bus och nyfikenhet. Hon vill absolut ha en kattkompis i sitt nya hem som kan hjälpa henne att lita på människor. Bor nu med kompisen Lennart som hon avgudar. Vid intresse finns möjligheten att adoptera Lilian och ta Lennart i jour tills han är redo för adoption. 

Är du intresserad av Lillian (och Lennart) eller har frågor kontakta oss på pm på Facebook eller på varmatassar@gmail.com. 

Båda är kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade och det kostar 1450:- per katt att adoptera. 

Lennart

Vilgota och Vilmer

Då var de uppe här igen, fina Vilgota och Vilmer!

De har varit utadopterade ett tag nu, men tyvärr måste vi nu söka ett nytt föralltid hem åt dem igen!

Vilgota och Vilmer är två katter som inte haft en lätt start i livet, de föddes ute och kom först in i värmen som vuxna sommaren 2019.
Vilgota har redan upptäckt att tvåbeningar kan vara snälla, att det kan vara lite mysigt med klappar och att godis alltid är gott! Båda tycker om att ligga i sängen, det är bekvämt och risken för godbitar är stor! Vilmer är väldigt snabb till att springa undan och kommer nog behöva mycket kärlek och tålamod, men tycker lek är roligt!
De vill adopteras tillsammans då de alltid har funnit trygghet i varandra! ❤
Båda är chippade, kastrerade/steriliserade, vaccinerade och veterinärbesiktade och de kostar 1450:- styck. Vi gör alltid hembesök innan adoption. Hör av dig på pm om du vill ge det här paret en chans!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Länkar till våra sponsorer