Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1050kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Maggan


Det här är Maggan! En underbar ung liten dam som letar jour eller adoptivhem, hon gnider sig av tacksamhet mot din hand då du serverar frukost men hon blir fortfarande lite rädd om du rör dig för fort eller bestämmer dig för att storstäda! 
Sista bilden är Maggan som påstår att det är absolut inte hon som slaktat kartongen med godisbitar.......tydligen kommer det olustiga kartongätare på nätterna......osäker på om jag tror henne.🤔
Maggan är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad, är den lilla pärla nåt för dig så tveka inte att skicka oss ett pm på Facebook!
Glömde ju det viktigaste!:
Hon älskar andra katter, vill inget hellre än att ha en go kompis!😻 

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Candy


En lekfull och busig tjej på ca två år. Hon är lite blyg men undersöker nyfiket sin omgivning och spanar på håll. Lite bus kan vara roligt så länge det finns ett snöre emellan men samtidigt är det lite spännande att snabbt nosa på handen.

Candy behöver en glad och trygg kattkompis i hemmet.

Blir du intresserad av Candy, skicka PM till oss på facebook!

Domino

Hej hej! Domino heter jag. Har några år på nacken och (troligtvis) spenderat dem ute. Nu bor jag i ett jourhem men jourmatte och jag har kommit fram till att det är dags för mig att försöka hitta ett hem där jag ska få stanna föralltid.

Jag är stor och ståtlig, riktigt stilig om jag får säga det själv. Tycker om mat och att ligga i en skön fåtölj eller säng. Någon gång ibland kan det väl vara kul att ”hoppa-loss” med de andra katterna, men man behöver ju inte röra sig i onödan... Fast mys med andra katter gillar jag så jag måste få en snäll kattkompis i mitt nya hem! Lugna hundar skulle vara okej att bo med. Föredrar stora tvåbeningar. Jag vet vad jag vill och om jag inte är nöjd så tänker jag berätta det.

Det är viktigt för mig att jag får mitt utrymme. Blir fortfarande lite blyg och nervös när någon ny människa kommer hit och då är det tryggt att kunna gå undan. Jourmatte envisas med att pilla på mig när jag äter god mjukmat men jag förstår inte riktigt varför, det räcker väl att hon tittar på mig och att jag får ligga i andra änden av soffan eller i fåtöljen när hon tittar på tv. Jag följer gärna efter henne och kollar in vad hon hittar på (lagar mat, vattnar blommorna, klär på sig...) men jag vill inte riktigt stryka mig mot hennes hand/ben än. Finns det någon som kan tycka att jag är trevligt sällskap utan knämys?

Jag trivs bra inne. Går ut på balkongen ibland och lägger mig i solen en stund. Skulle kanske så småningom kunna tänka mig att få gå ut ibland men känns inte som ett måste.
Just det, jag är ganska noga med mina klor som jag sköter dagligen. Jourmatte föredrar när jag använder klöspelaren, när jag använde soffan tittade hon surt på mig...

Skicka gärna ett meddelande/pm på Facebook och berätta lite om vilket hem du kan erbjuda mig. Jag väntar med spänning!


Herkules

Herkules är redo att flytta till sin egna familj! Utvecklingen i jourhemmet har gått fort med fantastiska framsteg, även om lite jobb finns kvar. Herkules älskar smågodis och lugna smekningar. En kattkompis att busa runt med är önskvärt i det nya hemmet.♥️ 
Herkules är vuxen men inte gammal. Vid leverans så är han kastrerad, chippad, avmaskad o vaccinerad. 
Herkules gillar, som tidigare skrivits, att mysa med människor men man måste vara mycket lugn och läsa av hans signaler. Barn och hundar vill han inte leva tillsammans med.
Vill du fortsätta resan tillsammans med Herkules med mys och bus så tveka inte att kontakta oss via pm/meddelande på Facebook!


Simba

Vackra Simba söker nu ett hem!♥️
Simba är ca 5 år men busig och full av liv och rörelse!😍
Simba funkar fint med andra katter men vill INTE ha med hundar att göra! Han vill gärna gå ut men kan funka som innekatt också vid tillräckligt mycket aktivitet och mycket kärlek.
Simba är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Om du vill dela framtiden med mys och upptåg med Simba så kontakta oss via pm/meddelande på Facebook eller på vår mailadress!


Länkar till våra sponsorer