Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, avmakade,  chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450 kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Majken


För dig som vill göra skillnad! Majkens matte gick bort och sen såldes gården, hon förstår inte var hennes hem tog vägen. Hon har varit ute i hela sitt liv och vill fortsätta med det. Majken är social med katter men ännu inte klappbar, hon behöver nån som kan älska henne som hon är. Hon vill komma och gå som hon vill. Hon skulle också passa i ett stall, men då måste det finnas en uppvärmd sadelkammare som hon får börja att bo i. Majken är 6-7 år och hon behöver en kompis för att trivas. Ge vår fina Majken en chans. Skicka pm på  Facebook till oss om du vill ge Majken den trygghet hon så förtjänar.  Majken är vaccinerad, chippad, kastrerad och avmaskadAewyn och Gandalf


Eowyn och Gandalf söker sitt föralltidhem tillsammans! 

Då kärleken mellan dessa katter är för stor söker vi nu ett hem som vill ha dem båda. Båda är försiktiga katter som nyss har börjat förstå hur bra och mysiga människor är.

Eowyn är ungefär ett år gammal och älskar att leka, hoppa, och att äta ost. Hon flörtar med tvåbeningar och det går att klappa henne sådär i förbifarten eller när hon tror att det är en annan katt, eller när hon stryker sig mot Gandalf får man klappa henne.

Gandalf är kanske runt fyra år gammal och vill inget hellre än att gosa, men det kan ta lite tid för honom att lära känna tvåbeningar. Han tycker jättemycket om att bli klappad på huvudet och under hakan.

Eftersom båda är försiktiga bör de inte vara i en familj med små barn, och gärna i ett hem där det är ganska lugnt överlag.

Vi tror att du som vill adoptera dem bör vara kattvan och helst van vid försiktiga katter och ha mycket tålamod. Om du kan prata kattiska vore det ännu bättre.

Hör av dig på pm på Facebook om du är intresserad!

Att adoptera katt från oss kostar 1450 kr per katt, de är då chippade, kastrerade och vaccinerade.