Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, avmakade,  chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450 kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Majken och Kalle


Majken och Kalle kommer från samma gård där ägaren gick bort och gården såldes. Ensamma och fick de klara sig själva tills en vänlig själ grep in. Majken är en tjej på ca 5-6 år, hon litar inte fullt på människor och är inte klappbar men hon börjar mjukna upp. Däremot älskar hon Kalle som är en seniorkatt på ca 10 år, fullt frisk och gillar att kela och att bli borstad. Han kan vara skeptisk till dig i början, men kommer med tiden få förtroende för dig. Han är väldigt glad i mat och är lite rund, som de flesta kastrerade äldre hanarna. Båda vill kunna gå ut och behöver någon med extra hjärta och tålamod som ger dem den tiden de behöver för att lita på dig. Är det du ? Skicka pm till oss så berättar vi mer om det här gulliga paret.

Båda är kastrerade, vaccinerade, chippade och avmaskade.

Vi adopterar helst dessa två till samma hem, så till rätt hem kommer vi sätta ner priset för båda.Aewyn och Gandalf


Eowyn och Gandalf söker sitt föralltidhem tillsammans! 

Då kärleken mellan dessa katter är för stor söker vi nu ett hem som vill ha dem båda. Båda är försiktiga katter som nyss har börjat förstå hur bra och mysiga människor är.

Eowyn är ungefär ett år gammal och älskar att leka, hoppa, och att äta ost. Hon flörtar med tvåbeningar och det går att klappa henne sådär i förbifarten eller när hon tror att det är en annan katt, eller när hon stryker sig mot Gandalf får man klappa henne.

Gandalf är kanske runt fyra år gammal och vill inget hellre än att gosa, men det kan ta lite tid för honom att lära känna tvåbeningar. Han tycker jättemycket om att bli klappad på huvudet och under hakan.

Eftersom båda är försiktiga bör de inte vara i en familj med små barn, och gärna i ett hem där det är ganska lugnt överlag.

Vi tror att du som vill adoptera dem bör vara kattvan och helst van vid försiktiga katter och ha mycket tålamod. Om du kan prata kattiska vore det ännu bättre.

Hör av dig på pm på Facebook om du är intresserad!

Att adoptera katt från oss kostar 1450 kr per katt, de är då chippade, kastrerade och vaccinerade.

Ahlgren


Ahlgren vill ha ett eget hem . En pratglad och sällskapssjuk herre, vuxen men ung, nyfiken och lekfull och det ska helst vara möss som piper. Ahlgren är en livsnjutare som går att klappa på hans villkor och vi tror att han kommer bli en knäkatt en dag om man har tålamod. Han har haft problem med magen sedan vi tog in honom men det fungerar jättebra nu med speciellt veterinärsfoder. Han mår bäst med andra katter så en trygg kompis i sitt nya hem vill han ha. Känner du att du vill ge en försiktig kisse en chans och ett bra hem tveka inte att skicka pm till oss på Facebook! Ahlgren är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad.