Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Doris

Doris är åtta år och en mycket bestämd dam, hon vill vara ensamkatt om all uppmärksamhet! Hon söker ett hem där hon kan få bli bortskämd och få mycket tid! Hon jamar när hon vill leka eller gosa eller få mat! Hon vill gärna sova i sängen på nätterna och ligger gärna nära ditt ansikte! Hon avskyr andra katter men älskar människor! Doris har också den vanliga tandsjukdomen FORL och veterinären har varit tvungen att dra några tänder. Hon behöver regelbunden koll av tänderna och i framtiden kan fler tänder behöva dras. 

Känner du att du vill ge Doris en chans att få all uppmärksamhet, kärlek och omvårdnad? Skicka då ett pm på Faceboook till oss! Doris är chippad, steriliserad, vaccinerad och avmaskad! Doris kostar sedan 1450 kr att adoptera när det är dags för adoption!


Lennart

Härlige Lennart känner sig redo att hitta ett hem. Det är en ganska cool kille med avslappnad stil och chillar gärna. Där finns också en busig sida och han kan ta en lekstund med en fyrbent kompis. En väldigt vig och atletisk kille som troligtvis hade vunnit både i klättring och höjdhopp om han kunde tävla… 😹 Lennart vill kunna gå ut i sitt nya hem.

Lennart är gärna med där det händer något; i köket när middagen lagas, på en egen plats framför tv:n, håller dig sällskap på toaletten och hjälper till att välja vilka kläder du ska ha.

Lennart vill ha någon form av pälsigt sällskap – en kattkompis i hemmet eller en trevlig, social hund. Inte bo med alltför små barn.

I nuläget är Lennart inte så intresserad av att bli klappad eller buren. Han har så smått strukit sig mot benen och när man lärt känna varandra så är nog inte myset långt borta 😸

Lennart är kastrerad, vaccinerad och id-märkt med chip.

Om du vill veta mer eller öppna ditt hem för denna killen så skicka ett meddelande på Facebook eller på mail till varmatassar@gmail.com.Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Lisa

Lisa 2 år söker hem! En busig och glad tjej som mellan lekandet gärna myser. Hon vill gärna ha en kompis i sitt nya hem som hon kan busa med. Hon är lite skeptisk till nya människor, men vilken katt är inte det?? 
Hon är van vid bebisar men springer gärna och gömmer sig vid barnskrik och tycker inte om när småbarn är för på.
Just nu bor hon i lägenhet och tycker balkongen är mysig att vara på så kanske kan ett hem med utevistelse passa. Lisa är kastrerad, vaccinerad och id-märkt vid adoption! Lisa kostar 1450:- och vi gör alltid hembesök innan adoption. Är du intresserad av Lisa, hör av dig på pm på Facebook! Nalle och Elvis

Elvis (svart) och Nalle (brun) är cirka 3 år och var kattungar när vi tog in dem till föreningen och sen adopterades ut.  Deras matte måste nu på grund av hälsoskäl omplacera dessa herrar. 


Elvis är väldigt kelig och gosig och tyr sig till alla som vill klappa och mysa. Ligger gärna på din mage eller jämte dig i soffan. Favoriten är att ligga ute på balkongen. Tycker om mat väldigt mycket. Lite försiktig och rädd för nya saker och försiktig när det kommer nya människor hem men gosar gärna efter en stund.

Nalle är en orädd kisse som, gärna tyr sig till en person. Kelig och gosig men ligger inte så mycket i knä. Sover gärna jämte dig vid huvudkudden. Kommer och söker upp dig och pratar med dig när han vill ha uppmärksamhet och gos. Älskar att ligga i solen och värmen.

Två väldigt sociala och mysiga, lätta kissar som vill vara med där familjen/du är. Älskar kel och gos.

De har bott inne med tillgång till inglasad balkong och verkar nöjda med det men tror de skulle kunna vara ute och trivas om de fick vänja sig vid det. Nalle ser dock lite dåligt så där behöver man kanske ha lite uppsikt.

De är inte känsliga för vad för torrfoder de får utan äter allt. Kräsnare vid blötmat, då de bara vill ha gourmet mousse. Får med vid flytt klösträd, dynor och korg samt leksaker. Transportburar, skålar med mera. Nalle är svag för pälsbollar medan Elvis älskar dina hårsnoddar. 

Är du intresserad av att ge dessa killar ett nytt hem eller har frågor skicka pm på Facebook till oss.  Länkar till våra sponsorer

Copyright © Alla rättigheter förbehållna