Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Tor

Tor är ett riktigt litet busfrö, han blir fruktansvärt uttråkad om inget händer hela tiden! Han älskar att leka med små bollar och springer gärna kors och tvärs fanatiskt! Han gillar inte att bli lyft eller klappad, men inte för att han tycker tvåbeningar är särskilt läskiga, han vill bara leka konstant! Ibland kommer han och vill leka i kläderna på tvåbeningarna!
Tor fräser lite ibland om man gör något oväntat, eller bara för att han är så cool och fräck!
Kan bli adopterad med annan kattunge eller till hem med annan katt!

Ragnarrök

Ragnarök är en riktigt cool tjej som gillar att bli kliad bakom öronen och under hakan när hon är på humör för det, är hon busig gillar hon det inte minsann! Att busa är det bästa, men hon har nog allt en riktig liten goskatt i sig om man har lite tålamod och ger henne tid! Ragnarök biter och fräser lite ibland för att markera att hon inte är på humör för närgångna tvåbeningar! Men som sagt gillar hon att bli klappad när hon är lite trött! Kan bli adopterad med annan kattunge eller till hem med annan katt!

Munin

Munin är också jätteblyg och tycker att tvåbeningar är lite läskiga! Han vill också ha en trygg vuxen i sitt nya hem! Han gillar att bli klappad när han sover djupt men blir lite förfärad när han vaknar och ser att det är en människa! Går ej att lyfta än! Vi kan börja i jour med Munin men vill gärna att han hamnar i ett hem som sedan adopterar honom! Kan bli adopterad med annan kattunge eller till hem med annan katt!

Jord

Jord är en tjej som är blyg men går med på att bli lyft! Väldigt liten och smal, men äter som en häst, så det kommer nog ikapp så småningom!
Hon älskar lek och när saker händer! Speciellt rolig är sopkvasten!
Kan bli adopterad med annan kattunge eller till hem med annan katt!

Hugin

Hugin är en jätteblyg kille som tycker att tvåbeningar är lite otäcka, men han har förstått att vi är roliga att leka med! Han vill gärna komma till ett hem där det finns en vuxen trygg katt som visar hur man ska göra för att gosa! Går ej att lyfta än! Måste tränas på i nya hemmet! Han spinner när man klappar honom vid mat, så det kommer nog bli en gosig kisse av honom tillslut. Kan bli adopterad med annan kattunge eller till hem med annan katt!

               Dolchie

Dolchie är en kastrerad hankatt, 7 år som tyvärr måste flytta från sitt nuvarande hem. Han är kelig, nyfiken o lekfull, men har också integritet. Han är van vid småbarn, gillar andra katter och stora hundar, men inte små hundar!  Han är chippad, vaccinerad och försäkrad.

Dolchie har tyvärr en förlossningsskada, han saknar två tår på ena baktassen, vilket gör att han haltar rejält. Det är inget han lider av, han är pigg o glad ändå o klarar sig bra.  Dolchie vill helst vara både inne o ute. och han är vaccinerad och chippad. Är du intresserad av Dolchie hör av dig på pm på Facebook.