Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, avmakade,  chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450 kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Jennie


Jennie är en katt på ca 3-4 år som kommer från en gård där ägaren har gått bort. Hon trivs väldigt bra med andra katter, är mycket kärvänlig, så hon önskar sej en snäll kattkompis. Hon är inte helt bekväm med oss människor än, men man kan klappa henne om än försiktigt. Jennie lyssnar på sitt namn och kommer när man ropar på henne och hon äter också ur handen. Du som tar emot Jennie måste ha tålamod och visa henne att hon kan lita på dig, det kan ta lite tid men du får en vän för livet. Bor du på ett ställe som är bra för utekatter skulle hon tycka om att få gå ut. Skicka pm om du är intresserad av Jennie eller har mer frågor. Jennie är kastrerad, vaccinerad, avmaskad och id-chippad. 


Hungrig


Hungrig söker sitt eget hem!

Hungrig fångades in på en soptipp. Han är en äldre katt som hade jätteont i sin mun, 8 tänder är dragna och Hungrig är nu jätteglad! Det visar han i sin lek och sitt småkurrande snack!

Och snacka kan han! Han blir jätteglad då jourmatte kommer hem från jobbet! Då kommer han springandes, högt ropande och vill ha bekräftelse!

Hungrig var en bjässe vid infångst. Han vägde 6 kg trots att många tänder var inflammerade och trasiga.

Hans bakgrund på soptippen, har gjort hans päls fet och sträv. Det krävs att man dagligen borstar hans päls men som ni ser på filmen, så älskar han det!

Vägen till tillit för människor gick genom magen. Nu måste Hungrig ner i vikt. Han söker därför ett hem där ingen katt finns eller ett hem där en katt redan går på diet. Hungrig tolererar snälla hundar men säger bestämt att han helst inte vill ha hund i sitt hem.

Hungrig är kastrerad, chippad, avmaskad och grundvaccinerad. Är du nyfiken på den här "lilla" prinsen så tveka inte att kontakta oss på Facebook!

Att adoptera katt från oss kostar 1450 kr per katt, de är då chippade, kastrerade och vaccinerade.