Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, avmakade,  chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450 kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Magnus Uggla


Magnus Uggla Han träffade rätt familj, men tyvärr så tycker inte hans nya kattkompis om honom. De har helt olika personligheter som inte fungerar. Magnus är en underbar vuxen katt med stor personlighet, han är en hejare på att snacka och är väldigt social. Han tycker mycket om när man klappar honom, men förstår inte vitsen att bli buren, han har ju faktiskt egna ben. Han är väldigt kontaktsökande och minst en kompis vill han ha. Magnus vill gärna kela med katten han bor med så en dominant hane fungerar inte. Men en hona som gillar snygga klängiga killar det vore nåt. Magnus har funnit sej till rätta inomhus men kan bli utekatt också i en bra miljö. Han har kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Skicka pm till oss på facebook om du är intresserad av Magnus.

Hungrig


Hungrig söker sitt eget hem!

Hungrig fångades in på en soptipp. Han är en äldre katt som hade jätteont i sin mun, 8 tänder är dragna och Hungrig är nu jätteglad! Det visar han i sin lek och sitt småkurrande snack!

Och snacka kan han! Han blir jätteglad då jourmatte kommer hem från jobbet! Då kommer han springandes, högt ropande och vill ha bekräftelse!

Hungrig vågar inte ta fysisk kontakt med människor än men han är snart modig och klar för det och då kommer det att bli mysa av!

Hungrig vill gärna ha en kattkompis även om han är lite burdus till sättet. Små barn vill han inte leva med.

Hungrig är såklart kastrerad, chippad, grundvaccinerad och avmaskad.

Vid intresse så tveka inte att kontakta oss via pm/meddelande på facebook/messenger.

Att adoptera katt från oss kostar 1450 kr per katt, de är då chippade, kastrerade och vaccinerade.

Madonna


Madonna - går mest under namnet Duvan då hon är en pratglad liten dam som kurrar likt en duva när hon vill göra sig hörd - är en fantastisk katt i sina bästa år. Hur många år hon är vet vi egentligen inte då hon tidigare varit hemlös, men hon verkar själv inte bry sig så mycket om åldern så länge hon får mat, gos, värme och lek.

Madonna bor just nu i lägenhet med en annan katt och en människa och verkar trivas med det. Det nuvarande jourhemmet tror att Madonna passar bra i en liten familj utan små barn då hon har stor integritet och själv måste få vara tydlig med när hon vill bli klappad och lekt med – och när hon vill vara ifred.

Hon gillar att leka och busa med sin kattkompis, men är nästan ännu mer förtjust i att ligga nära och vila tillsammans. Andra katter i hemmet är nog inget krav men då behövs en närvarande människa som kan ägna henne mycket tid åt gos. Madonna är bra på att underhålla sig själv och en hobby verkar vara att följa efter vederbörande människa och titta på vad den gör, oavsett vad det är.

Hennes favoritaktiviteter innefattar bland annat att:

- Äta (Allra helst gräddost, sen allt som är smaksatt med lax, men allt som inte är för hårt går ner. Hon har fått dra ut många dåliga tänder så blötmat och mjukare godis går bäst hem, även om hon gillar att knapra på torrisar titt som tätt).

- Leka med det mesta hon kan tänkas hitta på golvet, men helst fjädrar som sitter fast i ett resårsnöre som människan kan yra runt med så hon kan jaga.


- Spana ut genom ytterdörren när människan går in och ut. Hon brukar möta upp i hallen när man kommer hem och visar ofta att hon är nyfiken på vad som händer utanför hemmets lugna vrå. En balkong eller möjlighet att gå ut vore inte dumt för henne.

- Titta och lyssna på fåglar på TV.

- Lägga hela sitt huvud i handen på människan och bli kliad på nosen och kinderna.

- Vila på sina favoritplatser. I soffan, i hängmattan i katträdet, på sängen, på en stol, i ett hörn eller egentligen var som helst. Hon är inte speciellt kräsen.

Madonna är redo att hitta ut till sitt föralltid-hem. Där kommer hon skänka ett stort lugn och bli en fantastisk livskompanjon till de lyckligt lottade människor som har lyxen att lära känna henne.

Skicka PM på Facebook om du är intresserad av Madonna.

Jennie


Jennie är en katt på ca 3-4 år som kommer från en gård där ägaren har gått bort. Hon trivs väldigt bra med andra katter, är mycket kärvänlig, så hon önskar sej en snäll kattkompis. Hon är inte helt bekväm med oss människor än, men man kan klappa henne om än försiktigt. Jennie lyssnar på sitt namn och kommer när man ropar på henne och hon äter också ur handen. Du som tar emot Jennie måste ha tålamod och visa henne att hon kan lita på dig, det kan ta lite tid men du får en vän för livet. Bor du på ett ställe som är bra för utekatter skulle hon tycka om att få gå ut. Skicka pm om du är intresserad av Jennie eller har mer frågor. Jennie är kastrerad, vaccinerad, avmaskad och id-chippad.