Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 1450kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Rollo

Den här goe killen, Rollo Lothbrok, söker nu sitt egna hem. Vi vet inte så mycket om Rollos första 7 år mer än att hans senaste hem inte var så bra och när vi tog in honom var han mycket stressad och fräste åt nästan alla. Men efter att fått bra mat och lugn och ro blev han snabbt en gosekatt. Tyvärr har det visat sig att Rollo har en kronisk sjukdom som kallas IBD (Inflammatory bowel disease). Han har alltså en kronisk inflammation i magsäcken som yttrar sig i kräkningar. Det betyder att han måste gå på specialmat man köper hos veterinären och just nu äter han kortison som vi jobbar på att trappa ner. Rollo behöver en matte eller husse som kan hantera detta och vi kommer börja med jour tills både Rollo och den nya ägaren känner sig redo. ❤️
Vill du satsa på en katt som behöver lite extra hjälp i livet kommer du bli belönad med gos och kel av Rollo, som även gillar att leka och ta glädjeskutt när han känner sig extra sprallig. Han kan passa med liten katttjej men viktigt att han bara får sin mat. Hundar och mindre barn tycker han inte om. Vid intresse, hör av dig på pm på Facebook eller varmatassar@gmail.com så kan vi berätta mer om Rollos sjukdom. 


Lennart

Härlige Lennart känner sig redo att hitta ett hem. Det är en ganska cool kille med avslappnad stil och chillar gärna. Där finns också en busig sida och han kan ta en lekstund med en fyrbent kompis. En väldigt vig och atletisk kille som troligtvis hade vunnit både i klättring och höjdhopp om han kunde tävla… 😹 Lennart vill kunna gå ut i sitt nya hem.

Lennart är gärna med där det händer något; i köket när middagen lagas, på en egen plats framför tv:n, håller dig sällskap på toaletten och hjälper till att välja vilka kläder du ska ha.

Lennart vill ha någon form av pälsigt sällskap – en kattkompis i hemmet eller en trevlig, social hund. Inte bo med alltför små barn.

I nuläget är Lennart inte så intresserad av att bli klappad eller buren. Han har så smått strukit sig mot benen och när man lärt känna varandra så är nog inte myset långt borta 😸

Lennart är kastrerad, vaccinerad och id-märkt med chip.

Om du vill veta mer eller öppna ditt hem för denna killen så skicka ett meddelande på Facebook eller på mail till varmatassar@gmail.com.Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna