Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 950kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Dumle och Plopp


Nu vill Dumle och Plopp hitta sitt föralltidhem! De har väntat och väntat men det har inte blivit deras tur. De har haft ett tufft liv i en kattkoloni i centrala Jönköping. Nu njuter de av livet istället, mätta i magarna och varma om tassarna.


De håller på att lära sig hur det är att vara katt med mänsklig personal. De är blyga fortfarande men är gärna med och kollar vad man gör. De gillar att leka och är väldigt nyfikna.

De letar efter sitt förevigt-hem eller jourhem tillsammans. Jourhemmet de bor i nu har fått problem med allergi så de måste flytta inom kort. Hemmet ska vara lugnt. Är de i jour så ska de vara innekatter. Hundar och katter i hemmet är inget problem.


De är verkligen inte ett par som passar alla, vilket gör det extra vårt att hitta det rätta hemmet. Men vi ger inte upp! Tillslut kommer det någon som vill göra skillnad för dessa två.

Som vanligt är katterna vaccinerade, kastrerade och märkta. Dumle har en känslig mage som vi inte får bukt med. Han kan vara lös i perioder men alla prover är tagna och det visar inget. Han går på skonkost.


Tror du att du kan vara det rätta hemmet för dessa killar? Kontakta oss på PM och berätta.  En katt kostar 950:- och ett par 1300:-

Kålle


Kålle letar efter sitt för evigt-hem!

Är du rätt person för honom?


Han behöver ett hem där han är ensamkatt hos en snäll och tålmodig person som kan fortsätta vänja honom vid klappar och kel. Han fungerar bra med andra katter också men då umgås han hellre med dom än med människor. Han är en jättesnäll kille, nyfiken men vågar ännu inte krypa intill och bli gosad med.


Han strök omkring i ett bostadsområde och ingen kändes vid honom. Tillslut reagerade en vänlig själ när han letade mat i soptunnorna. Han var inte märkt när han kom in och ingen ägare har hört av sig efter Polisanmälan och efterlysning.


Som alla våra katter kostar en adoption 950:-. Han är då vaccinerad, chippad och kastrerad. Inför flytt kommer vi ombesörja att han får lite tandsten bortputsad. Vi gör alltid hembesök innan flytt så du får inte bo för långt från Jönköping.


Skicka PM till oss på facebook och berätta vad du kan erbjuda för hem till Kålle!

Candy


En lekfull och busig tjej på ca två år. Hon är lite blyg men undersöker nyfiket sin omgivning och spanar på håll. Lite bus kan vara roligt så länge det finns ett snöre emellan men samtidigt är det lite spännande att snabbt nosa på handen.

Candy behöver en glad och trygg kattkompis i hemmet.

Blir du intresserad av Candy, skicka PM till oss på facebook!

Nougat och Figaro


Figaro (hane) och Nougat (hona) vill flytta till ett eget hem nu. De kommer från en av Jönköpings kattkolonier och har fått en andra chans via oss att få varma tassar och mätta magar.


De vill ha en lugnt hem utan små barn och gärna tillsammans. De håller på att vänja sig vid människor och vill inte bli klappade ännu. De uppskattar dock mänskligt sällskap och människornas mjuka möbler. ;)


De söker dig, tålmodiga människa, som vill göra skillnad för ett par tidigare hemlösa kissar.


Som vanligt vill vi att du bor inom rimligt avstånd från Jönköping då vi alltid gör hembesök inför adoption. Katterna är kastrerade, vaccinerade, avmaskade, veterinärbesiktigade och chipmärkta. En katt kostar 950:- och ett par 1300:-

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Sponsorer