Adoption

Adoption


Vårt mål med arbetet är att hitta ett hem till katterna. Du övertar ägarskapet av katten genom adoption via oss.

Innan en katt adopteras ut gör vi ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt för att vi alla ska få möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


Katten får vid adoptionen med sig sitt vaccinationskort och vi lämnar över den information vi har om den.

Alla katter är vid adoption kastrerade, chip-märkta och vaccinerade. Den nya ägaren ansvarar för att

vaccineringen i fortsättningen är aktuell samt för att försäkra katten. Kostnaden för en adoption är 950kr.


Katter för adoption

Om du klickar på bilderna blir dom större! Är du intresserad av att adoptera någon av våra katter, tveka inte att höra av dig till oss på Facebook!

Maggan


Det här är Maggan! En underbar ung liten dam som letar jour eller adoptivhem, hon gnider sig av tacksamhet mot din hand då du serverar frukost men hon blir fortfarande lite rädd om du rör dig för fort eller bestämmer dig för att storstäda! 
Sista bilden är Maggan som påstår att det är absolut inte hon som slaktat kartongen med godisbitar.......tydligen kommer det olustiga kartongätare på nätterna......osäker på om jag tror henne.🤔
Maggan är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad, är den lilla pärla nåt för dig så tveka inte att skicka oss ett pm på Facebook!
Glömde ju det viktigaste!:
Hon älskar andra katter, vill inget hellre än att ha en go kompis!😻 

Hoppa

Hoppa är en tjej på cirka 2 år som söker ett hem där hon får leka och mysa med sina människor. Hon är lite försiktig och passar inte med barn, men hon är mycket kelig med vuxna 2-beningar. Hoppa är kastrerad, vaccinerad och chippad.

Candy


En lekfull och busig tjej på ca två år. Hon är lite blyg men undersöker nyfiket sin omgivning och spanar på håll. Lite bus kan vara roligt så länge det finns ett snöre emellan men samtidigt är det lite spännande att snabbt nosa på handen.

Candy behöver en glad och trygg kattkompis i hemmet.

Blir du intresserad av Candy, skicka PM till oss på facebook!

Nougat och Figaro


Figaro (hane) och Nougat (hona) vill flytta till ett eget hem nu. De kommer från en av Jönköpings kattkolonier och har fått en andra chans via oss att få varma tassar och mätta magar.


De vill ha en lugnt hem utan små barn och gärna tillsammans. De håller på att vänja sig vid människor och vill inte bli klappade ännu. De uppskattar dock mänskligt sällskap och människornas mjuka möbler. ;)


De söker dig, tålmodiga människa, som vill göra skillnad för ett par tidigare hemlösa kissar.


Som vanligt vill vi att du bor inom rimligt avstånd från Jönköping då vi alltid gör hembesök inför adoption. Katterna är kastrerade, vaccinerade, avmaskade, veterinärbesiktigade och chipmärkta. En katt kostar 950:-, adopterar du båda dessa kostar dom 1300:-. 

Dumle och Plopp


Nu vill Dumle och Plopp hitta sitt föralltidhem! De har väntat och väntat men det har inte blivit deras tur. De har haft ett tufft liv i en kattkoloni i centrala Jönköping. Nu njuter de av livet istället, mätta i magarna och varma om tassarna.


De håller på att lära sig hur det är att vara katt med mänsklig personal. De är blyga fortfarande men är gärna med och kollar vad man gör. De gillar att leka och är väldigt nyfikna.

De letar efter sitt förevigt-hem eller jourhem tillsammans. Jourhemmet de bor i nu har fått problem med allergi så de måste flytta inom kort. Hemmet ska vara lugnt. Är de i jour så ska de vara innekatter. Hundar och katter i hemmet är inget problem.


De är verkligen inte ett par som passar alla, vilket gör det extra vårt att hitta det rätta hemmet. Men vi ger inte upp! Tillslut kommer det någon som vill göra skillnad för dessa två.

Som vanligt är katterna vaccinerade, kastrerade och märkta. Dumle har en känslig mage som vi inte får bukt med. Han kan vara lös i perioder men alla prover är tagna och det visar inget. Han går på skonkost.


Tror du att du kan vara det rätta hemmet för dessa killar? Kontakta oss på PM och berätta.  En katt kostar 950:-, adopterar du båda dessa kostar dom 1300:-. 

Herkules

Herkules är redo att flytta till sin egna familj! Utvecklingen i jourhemmet har gått fort med fantastiska framsteg, även om lite jobb finns kvar. Herkules älskar smågodis och lugna smekningar. En kattkompis att busa runt med är önskvärt i det nya hemmet.♥️ 
Herkules är vuxen men inte gammal. Vid leverans så är han kastrerad, chippad, avmaskad o vaccinerad. 
Herkules gillar, som tidigare skrivits, att mysa med människor men man måste vara mycket lugn och läsa av hans signaler. Barn och hundar vill han inte leva tillsammans med.
Vill du fortsätta resan tillsammans med Herkules med mys och bus så tveka inte att kontakta oss via pm/meddelande på Facebook!


Finn


Fina Finn är en lite försiktig herre som nu söker ett mysigt hem, gärna med en äldre hona som vill dansa svansleken och kurra tillsammans!♥️
Finn är ung vuxen. Kastrerad, chippad, vaccinerad o avmaskad. 
Finn älskar mjukmat, äldre honor och att få publik då han kurrar, spinner o trampar.

Vid en adoption skriver vi ett avtal som båda parter får varsitt exemplar av. Genom detta åtar Du dig att ta hand om katten på ett bra och säkert sätt med allt vad detta innebär. I avtalet kan vi bland annat läsa att:

• VarmaTassar återtar katten om så önskas inom en månad från överlåtelsedagen och då

  återbetalas 100% av köpesumman. I övriga fall återtas katten i mån av plats och ingen  ersättning utgår.

• I och med adoptionen ser Varma Tassar till att kattens ID-nummer registreras på den nya

ägaren i SVERAKS register. Vi rekommenderar att katten även registreras hos SKK.

Det är den nya ägarens ansvar att hålla uppgifterna i dessa register aktuella.

• Vid ev. avlivning önskar Varma Tassar få vetskap om detta.

• Vi vill gärna veta hur det går för de katter som adopteras ut och håller gärna kontakten med dig.

Sponsorer